مخازن صنعتی چیست؟
بسیاری از موادی که در کارخانه ها به عنوان مواد اولیه، ادیشن ها، مواد کمکی، محصول و غیره مورد استفاده قرار می گیرد، به صورت محلول هستند. بالاخص در کشور ما که منابع عظیم نفت و گاز موجود است این مواد کاربرد بیشتری دارند. این محصول ها هنگامی که تولید می شوند به هر عنوانی که باشند، غالباً بلافاصله مصرف نمی شوند. بعضی از آن ها حتی زمان های بسیار طولانی در انبارها نگهداری می شوند. برای نگهداری این محلول ها که انواع متفاوتی دارند، باید از تکنولوژی ساخت مخازن صنعتی استفاده نمود. قبلاً در مورد مخازن تحت فشار مفصل صحبت کرده ایم. در این مقاله همراه ما باشید تا با انواع مخازن صنعتی آشنا شوید.
انواع مخازن صنعتی
در کارخانجات و کارگاه وجود برخی تجهیزات ضروری و جزء لاینفک میباشد که از آن جمله باید به بگ فیلتر و انواع مخازن صنعتی اشاره نمود. در این مورد هم باید درباره ی انواع محلول ها بیشتر بدانیم. این کار کمک می کند که هم در هنگام ساخت و هم خرید این مخازن با علم و آگاهی بیشتری عمل کنیم.
محلول ها انواع مختلف دارد که شامل موارد زیر هستند:
- محلول های سمی
- محلول های فرار
- محلول های خورنده
- محلول های آتش گیر
- محلول های اکسنده
- محلول های اسیدی
- محلول های بازی
هر یک از این محلول ها دارای ویژگی هایی هستند که باعث می شود نتوان همه ی آن ها را در یک نوع مخزن نگهداری نمود. حتی هر کدام از دسته های فوق هم با هم فرق دارند مثلاً در مورد محلول های فرار میزان فراریت مواد با هم متفاوت است. یا در مورد مواد اسیدی، مخزن مورد نیاز اسید نیتریک با اسید فلوئوریک با هم فرق دارد. با این توصیف با هم انواع مخازن صنعتی را بررسی می کنیم. همانقدر که خرید کوره ذوب برای کارخانه ها پر اهمیت است تهیه مخازن صنعتی نیز باید با همان دقت انجام پذیرد.
آشنایی با انواع مخازن
یکی از تجهیزات مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مخازن می باشد. به طور کلی مخازن را می توان به سه دسته عمده ذیل تقسیم بندی نمود:
- مخازن ذخیره اتمسفریک
- مخازن ذخیره کروی
- مخازن تحت فشار غالباً فرآیندی
در ادامه به توضیحی مختصر برای هر مخزن خواهیم پرداخت.
مخازن ذخیره اتمسفریک (Welded steel storage tanks)
این مخازن برای ذخیره سازی مواد نفتی و یا شیمیایی که در دمای محیط به صورت مایع هستند مورد استفاده قرار می گیرند. موادی همچون نفت خام، بنزین، گازوییل و برش های سنگین نفت خام در این مخازن ذخیره سازی می گردند. این مخازن در ابعاد و اندازه های مختلف و بسته به نوع ماده ذخیره شونده دارای سقف های متفاوت می باشند.
مخازن ذخیره کروی (Spherical pressure vessels)
این مخازن برای ذخیره LPG مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به اینکه پروپان و بوتان در دمای محیط به صورت گاز بوده و در دمای 42- و 7- درجه سانتیگراد به مایع تبدیل می گردد قابلیت ذخیره سازی در مخازن ذخیره اتمسفریک را نداشته و برای ذخیره سازی آنها می بایست با بالا بردن فشار آن را به مایع تبدیل و ذخیره سازی کرد. با توجه به اینکه مخازن ذخیره اتمسفریک قابلیت تحمل فشارهای بالا را ندارند، می بایست آنها را در مخازن ذخیره کروی که قابلیت تحمل تا فشار 1 بار را دارند، نگه داری کرد.
مخازن تحت فشار (Pressure vessels)
این مخازن غالبا در واحدهای فرآیندی پالایشگاهها و پتروشیمیها مورد استفاده قرار می گیرند. برج آیزو ماکس در پالایشگاه های نفت، برج دیمتانایزر و دیاتانایزر در پالایشگاه های گاز از نمونه های مخازن تحت فشار می باشند. حداقل فشار در این مخازن 1 بار و حداکثر 680 بار هست.
نحوه سفارش و خرید مخزن صنعتی
مخزن صنعتی با توجه به ابعاد و ویژگیهای مورد نیاز مشتریان طراحی و ساخته میشود. کلیه مخازن صنعتی متال کار از مواد سخت و با کیفیت تولید شده اند. شما مشتری محترم میتوانید برای سفارش و خرید انواع مخازن صنعتی متال کار، با مشاورین ما در تماس باشید تا ابتدا به تمامی سوالات شما پاسخ داده شود؛ سپس با خیالی آسوده برای خرید مخزن صنعتی خود اقدام نمایید.